Foto’s vrouwenlandbouwproject Burundi 2019

Dit is een fotocollage van het vrouwenlandbouwproject in Burundi in 2019.

De vereniging zonder winstoogmerk Akararo die wordt gesponsord door Dusabikane heeft negen stukken landbouwgrond verworven. De grond wordt ter beschikking gesteld aan 250 vrouwen. Zij krijgen ook gereedschap om de grond te bewerken, en er werden dieren aangeschaft.

De vrouwen krijgen op deze manier een kans om samen te werken en op deze manier in hun levensonderhoud te voorzien. Gedurende twee jaar moeten zij kunnen functioneren als coöperatie, zodat zij onder meer microkredieten kunnen aanvragen. De vrouwen worden niet alleen getraind in de landbouw – de meesten van hen hebben daar al ruime ervaring in – maar ook in techniek en sociale en economische organisatie.

In het eerste jaar waren aardappelen en mais verbouwd. In het tweede jaar waarvan u de foto’s ziet, zijn tarwe en bonen verbouwd.

De laatste foto is de vrouwengroep en is genomen in april 2019.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.