Hoor de jongeren van Mbuye vertellen over hun toekomst

Maak kennis met de jongeren van Mbuye, die dankzij Dusabikane kansen krijgen om iets van hun leven te maken. Ze vertellen, verlegen maar ook trots, voor de camera over hun nieuwe leven. Dit zijn de jongeren die gaan ervoor zorgen dat hun gemeenschap de beschikking krijgt over elektrische stroom.

Jeanmarie Niyonkuru is een van de leerlingen die dankzij de cursus nu aan het werk kan als monteur zonnepanelen. Hij verdiende zijn brood met het aanleggen van elektrische leidingen bij mensen thuis, maar dat de zon iedereen van elektriciteit kan voorzien, was nog nooit bij hem opgekomen. Nu weet hij er alles van en kan hij reparaties verrichten aan de installaties. Dankzij de organisatie die hij en de andere monteurs hebben opgericht, kunnen de klanten hen beter vinden. Maar wat er beslist nog nodig is, is een magazijn met een winkel, waar alle benodigde onderdelen op voorraad zijn.

Blandiner Habonimana haalde in 2016 een diploma als elektromonteur. Hij is erg blij met de opleiding. Hij is een handige jongen: alleen al door te kijken leerde hij allerlei materialen te gebruiken. 

Ook de derde leerling — zijn naam is in het filmpje helaas weggevallen —  haalde ooit een diploma als elektromonteur. Toen las hij dat Akararo een opleiding ging verzorgen in het gebruik van zonnepanelen en meldde hij zich meteen aan. Nu repareert hij installaties bij mensen thuis.

Felix Mpawenayo was monteur, maar hij was zelf niet erg tevreden over zijn werk. Door veel te lezen leerde hij meer over zijn vak, zodat hij de ergste fouten kon vermijden. Ook hij hoopt nu op een betere toekomst als monteur van zonnepanelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.