Zonne-energie geeft de jeugd van Mbuye een betere toekomst

Het nieuwste project van Dusabikane in Mbuye kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor de kinderen uit het gebied. Akararo gaat opleidingen verzorgen tot instructeur installateur zonnepanelen. Er komen tien instructeurs – de helft van hen zal vrouw zijn – die zullen beginnen met 45 werkloze jongeren op te leiden tot assistent-installateur zonnepanelen. Zij worden getraind in installatie en onderhoud van de panelen.

Bijna alle energie in Burundi komt van traditionele bronnen als hout en houtskool, wat leidt tot ontbossing. De vraag naar elektrische energie, die wordt gestimuleerd door de overheid en de Wereldbank, neemt toe. Verwacht wordt dan ook dat er voldoende emplooi zal zijn voor vakmensen op het gebied van duurzame energie.

Dat betekent niet alleen dat werkloze jongeren een vak kunnen leren en een goede kans op werk krijgen, maar het leidt ook tot elektriciteit in woningen die dat nog helemaal niet hebben. Straks kunnen de kinderen ook ’s avonds thuis hun huiswerk maken zodat ze betere cijfers op school krijgen!

Dusabikane is op zoek naar sponsors voor dit project. Niet alleen om de opleidingen te bekostigen, maar ook voor de aanschaf van materialen en de inrichting van een praktijkcentrum zonne-energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.