dusabikane secretariaat

Secretariaat

De kandidaten kregen uitleg over de historie van de computer, zijn doel en definitie. Zij leerden bepaalde concepten zoals dataopslag, de processor en de harde schijf. Zij hebben ook in theorie en in praktijk geleerd hoe de capaciteit van de computer te meten.
Wat de kandidaten belangrijk vonden was het leren van het toetsenbord en haar theorie en de praktijk.

Beschrijving van een computersysteem

Hardware (de fysieke elementen van een computer) beschrijving en de rol van randapparatuur, beschrijving van de centrale unit (CU) en de rol van de interne onderdelen. De kandidaten gaan hier niet in detail op in, omdat ze geen onderhoud aan de computer zullen doen.
Software (het intellectuele deel van de computer)
Het basissysteem, de applicatie en de software. Welke applicatie van Windows, hoe maak je een bestand aan op de harde schijf, hoe maak je een bestand, hoe verplaats je een bestand of een dossier naar een ander dossier, hoe breng je bestanden naar de prullenbak, hoe selecteer je een document, hoe wijzig je de achtergrond, hoe bespaar je energie, slaapstand, hoe maak je een bestand, hoe verplaats je een bestand, of hoe verplaats je een bestand naar een ander bestand?

Menutoepassing:

1e les: het openen van een document, hoe maak je een document, hoe sla je het op, hoe sluit je een document af, hoe sluit je de computer af, hoe maak je een leeg document.
2e les: verplaatsen, kopiëren, automatisch vervangen,
3e les: Weergave van werkbalken, hoofd en voetnoten, zoom
4e les: Invoegen van een nieuwe pagina, invoegen paginanummers, invoegen van speciale tekens (illustratiefoto’s in de bijlagen)

Voorziene activiteiten

Periode

Organiseren van een vergadering met het projectteam. 3 tot 4 augustus 2015
Identificatie van de kandidaten aan de opleiding 26 tot 27 juni 2015
Organiseren van een openbare workshop
Bevestiging van de kandidaten.
6 tot 7 juli 2015
Samenstellen van een cursus en de leerboeken. 8 juli 2015 tot 3 augustus 2015
Organiseren van een test om de kandidaten te selecteren voor de diverse beroepsopleidingen 3 tot 4 augustus 2015
Aanschaf van gereedschappen en materieel voor de opleiding 3 t/m 4 augustus 2015

Tweede fase

Het Project sociaaleconomische re-integratie van ongeschoolde jeugd uit kwetsbare groepen, gaat voort. Het eerste project van de periode 2014-2015, dat als doel had het levensniveau te verbeteren van de huishoudens waaruit de kinderen kwamen, had een positief resultaat. Het resultaat was zo bevredigend dat Dusabikane en haar partner Akararo een tweede fase van het project zijn begonnen, met andere mogelijke beroepen die goed in trek zijn bij de ongeschoolde jeugd van Mbuye.

Geografische dekking

met een andere geografische dekking dan het eerste project.
Wij danken onze financiële partners, omdat dit project zo goed werkt voor de afgestudeerden van de beroepsopleiding en vooral voor de huishoudens van de jongeren.
Het tweede project is begonnen op 1 augustus 2015. De voorbereidingen waren al begin juli gestart, om alle nodige mechanismen voor het goede verloop van de projectactiviteiten goed te laten verlopen, in een weinig gunstig politiek klimaat. Het binnenland is kalm gebleven en de activiteiten zijn zonder problemen begonnen. De nieuwe administratieve overheid is tevreden met de resultaten van het 1e project, maar ook over de voortgang van deze tweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.